Søknadsprosessen for et forbrukslån

forbrukerlan

Å søke om et forbrukslån er i dag ikke like komplisert som det var før i tiden, faktisk på langt nær så komplisert. Nå er det faktisk mulig å søke om et forbrukslån på dagen, og det tar så kort tid at du kan rekke å gjøre det i lunsjpausen på jobben. Og det inntil flere ganger!

Det skjer nemlig som et resultat av at treige kundebehandlere har blitt erstattet med moderne arbeidskraft – nemlig datamaskiner. Dermed kan du sende inn søknaden din og få den vurdert umiddelbart, slik at svaret nesten kommer før du har rukket å trykke på send-knappen. Vi skal nå ta deg gjennom den enkle søknadsprosessen for et forbrukslån.

Første steg – utfyllingen

Selv om det nå er svært enkelt å søke om et forbrukslån, så må man fortsatt fylle inn sine personlige detaljer hos banken. Det gjøres enklest via nettsidene til banken, selv om de fleste også tar imot søknader både via telefon og fysisk oppmøte. Søknadsskjemaene på nettet krever som regel bare enklere personalia, som navnet ditt, adressen din og personnummer. Enkelte banker stiller også noen kontrollspørsmål, og lurer naturligvis på hvor mye du ønsker å låne.

Når du har fylt ut dette forholdsvis enkle søknadsskjemaet, så hentes alle opplysninger om deg inn fra offentlige databaser. For eksempel får banken vite hvor mye du tjener via Skatteetaten, samtidig som de benytter seg av et kredittbyrå for å finne ut om du har betalingsanmerkninger eller lignende. Deretter er det bare å vente på svar, noe som ofte dukker opp umiddelbart!

Andre steg – signering

Når du har sendt søknaden, og forhåpentligvis fått positivt svar, så tar det heller ikke lange tiden før pengene utbetales til konto. De fleste banker som låner ut 50 000 kroner eller mindre sørger for at disse pengene utbetales allerede samme dag som du søker. For større summer kan det ta litt lengre tid, ettersom det skal kontrollsjekkes og diverse annet.

Husk at dersom du ønsker en rask utbetaling, så er du nødt til å signere gjeldspapirene ved bruk av elektronisk signering, som for eksempel BankID. Da slipper du den ventetiden som det tar å sende papirene i posten for at du skal signere de, og følgelig vil det være mulig å utbetale lånet langt raskere.