Hvorfor søke om et lån uten sikkerhet?

lane-uten-sikkerhet

De fleste nordmenn trenger ikke råd eller tips til å søke forbrukslån, for nyere statistikker viser at nordmenn pådrar seg stadig mer gjeld. Men dersom du ikke er helt sikker på om du skal låne enda, så finnes det mange gode grunner til hvorfor du bør søke om et forbrukslån. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på nordmenns vanligste bruksområder for slike lån, og hva du kan bruke pengene på.

Du kan bruke et lån uten sikkerhet til alt!

Som navnet skulle tilsi, så er det egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke et forbrukslån på. Det gjør at denne lånetypen er meget populær blant det norske folk, ettersom verken banken eller noen andre vil sette noen begrensninger. Samtidig er et forbrukslån et usikret lån, som betyr at banken ikke kommer til å ta pant i noen verdier/eiendom hos deg når du søker lån. Det er gode grunner til hvorfor du bør søke om et forbrukslån fremfor andre lånetyper!

Dessuten er forbrukslån langt billigere enn kredittkort. Mange velger å handle ting på avbetaling med et slikt kort, men det er sjeldent en god idé. På grunn av den høye renten anbefaler vi nesten alltid at man utelukkende vender snuten mot forbrukslån dersom man skal betale ned noe over lengre tid.

Hva bruker nordmenn forbrukslån til?

Som du har skjønt, så er det ingen begrensninger her. Men det vi vet fra undersøkelser og statistikk er at nordmenn som regel bruker et forbrukslån til følgende tre ting – nemlig reise, oppussing og interiør. I sistnevnte går vi sterkt ut fra at det er ting som ny flatskjerm eller sofa som står høyest, men det er kanskje oppussing som er mest aktuelt for de aller fleste. Og det kan jo faktisk være en god idé å heller låne til oppussingen, enn å bo i ei «rønne» i flere år mens man sparer for å få råd